Gazdaság

Júliustól jönne a Széchenyi Pihenő Kártya

Szakmai munkacsoport dolgozik a mielőbbi piaci bevezetésen.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter munkacsoport felállításáról döntött a Széchenyi Pihenő Kártya mielőbbi bevezetése érdekében. A testületben a nemzetgazdasági tárca érintett főosztályai mellett szakértők, valamint a Magyar Turizmus Zrt. vesz részt. A kormány március végén fogadta el a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló rendeletet.

Az új cafetériaelemet a munkáltatók évi 300 ezer forint értékben adhatják a munkavállalóknak járulékmentesen, kedvező adózással. A Széchenyi Pihenő Kártyával szálláshely-szolgáltatással együttesen vehetők igénybe azok a szolgáltatások, amelyek a pihenést, valamint az egészség védelmét és megerősítését szolgálják.

A 300 ezer forintos keretösszeg a kedvezményes adózás felső határa. A munkáltató ezen felül is utalhat a kártyára, de ezt az összeget az egyéb jövedelmekkel azonos járulékok terhelik. Minden munkavállaló egy társkártyát kaphat térítésmentesen.

Széchenyi Pihenő Kártya elfogadásához nem kell feltétlenül POS-terminál, mert a kibocsátó köteles megteremteni az internetes fizetés feltételeit is, vagyis elég az elfogadáshoz internetes kapcsolattal rendelkezni. A Széchenyi Pihenő Kártya rendszerében várhatóan több kibocsátó intézmény is részt vesz majd, az elfogadónak azonban elég egy intézménnyel szerződnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik