Gazdaság

Több mint egymilliárdos fejlesztés a váci kórházban

Ebből felújítják a főépület egyik szárnyát, a diagnosztikai épület bizonyos részeit, valamint több pavilont, de műszerekre is marad.

Várhatóan júliusban kezdődhet a váci Jávorszky Ödön Kórház több mint egymilliárd forintba kerülő bővítése, illetve felújítása. A munkálatok idején a betegellátás folyamatos lesz – közölte Kázmér Tibor, a kórház főigazgatója kedden az MTI-vel.

Vác önkormányzata hétfőn tett közzé nyílt közbeszerzési felhívást a rekonstrukcióhoz kapcsolódóan. E szerint a beruházás becsült összege nettó 1 milliárd 356 millió forint, a felújítandó felület 8890, míg az új építés 1092 négyzetméter. A rekonstrukció hét épületet és egy összekötő folyosót érint – olvasható egyebek mellett a Közbeszerzési Értesítőben.

Az intézmény főigazgatója elmondta, hogy a helyi önkormányzattal közösen nyerték el a beruházáshoz szükséges uniós forrást, amelyből egyebek mellett a főépület egyik (hegy felé eső) szárnyának, a diagnosztikai épület bizonyos részeinek, valamint több pavilonnak a felújítására futja, de a műszerezettségük is jelentősen javul majd.

Lényegében a kórház fele “új formát” ölt, ezzel együtt jár, hogy a várhatóan júliusban kezdődő rekonstrukció során több lépcsőben néhány épületrészt ki kell üríteni, illetve le kell majd zárni – közölte a főigazgató. Hozzátette: ennek következtében átmenetileg csökkenhet az ellátási kapacitás, de a betegek fogadása folyamatos lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik