Gazdaság

Csaba László: kellene egy pénzügyminiszter

A soros uniós elnökség után át kellene gondolni a kormányzati struktúrát.

Mindenképpen szükség lenne egy önálló pénzügyminisztériumra egy olyan miniszterrel, aki csak a féket nyomja, és nincsenek fejlesztési feladatai – mondta az InfoRádióban Csaba László. A Közép-európai Egyetem professzora szerint javítani kellene a kormány és a jegybank viszonyát, olyan helyzetet kell teremteni, ahol egy hangon beszélnek a nemzetgazdaság legfontosabb ügyeiről.

Egy pénzügyminisztérium eredményesebben hozhatná össze az együttműködést a tárcák, illetve a Magyar Nemzeti Bank, valamint a külvilág között. Ez elkerülhetővé tenne olyan melléfogásokat, amelyek a kormányzás első hónapjaiban megfigyelhetők voltak. Így egyaránt javulhatna a kommunikáció a külfölddel és a belfölddel is, kiszámíthatóbbá válna a kormány politikája – mondta.

Ez egyébként a kabinetnek és az országnak is elsőszámú érdeke – tette hozzá. Csaba László úgy gondolja, az uniós elnökség lejárta után lehetséges a kormányátalakítás, hiszen akadnak olyanok, akik rövidebb időre vállalták a megbízatást. Az akadémikus a foglalkoztatottsági mutatók várható alakulásáról azt mondta: ebben az évben és jövőre sem várható jelentős változás ezen a téren.

AJÁNLOTT LINK:

Csaba László: Az uniós elnökség lejárta után lehetséges kormányátalakítás (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik