Gazdaság

Megvont juttatásaikért tüntettek a pécsi közalkalmazottak

Többek közt a tavalyi 80 ezer forintos éves cafetériájukat szeretnék visszakapni.

Közalkalmazottak demonstráltak szerdán Pécsen, követelve a közelmúltban megvont béren kívüli juttatásaik visszaadását. A több száz tüntető egyebek mellett “70 ezerért dolgozunk!”, illetve “Elég a munkajogi kiszolgáltatottságból!” feliratú transzparensekkel vonult a városháza elé, majd a beszédeket követően petíciót adtak át Staub Ernőnek, a városi oktatási referatúra csoportvezetőjének.

A tíz szakszervezet által jegyzett dokumentumban azt követelik, hogy a dolgozók legalább a tavalyi 80 ezer forintos szinten kapják meg az éves béren kívüli juttatást, és biztosítsák számukra a bankszámla-vezetési költségeik 13.800 forintos fedezetét.

Trombitás Károly, a pécsi önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke szerint politikai akció volt a közalkalmazottak szerdai demonstrációja, a tüntetés résztvevőit pedig megtévesztették és becsapták.

“Sajnálom, hogy a Széchenyi térre kivezényelt kisiskolás gyerekek tucatjait, szüleiket, valamint a szintén jóhiszemű közalkalmazottakat megtévesztették, becsapták és politikai célokra használták fel az MSZP háttéremberei” – írta a fideszes politikus az MTI-ez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik