Gazdaság

Bemutatták a Kombinált Mikrohitel konstrukciót

Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdasági Operatív Program főigazgatója bemutatta az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel konstrukciót az Állami Bankok Európai Szövetsége fejlesztési és versenyügyi bizottsága munkacsoportjának brüsszeli ülésén - közölte a Magyar Fejlesztési Bank brüsszeli képviselete pénteken.

A Kombinált Mikrohitel az NFÜ és az MFB-bankcsoport közös innovációja, az új vállalkozásfejlesztési eszköz az Új Széchenyi Tervben elnyerhető vissza nem térítendő támogatás, illetve Jeremie programból finanszírozott visszatérítendő támogatás – kedvezményes hitel – kombinációja.

Az MFB brüsszeli képviseletén megtartott ülésen az Európai Bizottság képviseletében Rudolf Niessler, az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságának igazgatója és Martin Koch, a Kutatási és Innovációs Főigazgatóság képviselője vett részt, és jelen volt Henning Schoppman az EAPB főtitkára is.

AZ Állami Bankok Európai Szövetsége (The European Association of Public Banks) az állami bankok, szakosított pénzintézetek és feladataik európai szintű képviseletét látja el.

Az EAPB-nek jelenleg 36 tagja van, akik összesen mintegy száz pénzintézetet képviselnek, piaci részesedésük 15 százalék az európai pénzügyi szektorban, összesített mérlegfőösszegük mintegy 3.500 milliárd euróra rúg, és megközelítőleg 190 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik