Gazdaság

Policy Agenda a reformhevületről

Az elemzők szerint kódolható a konfliktus a szakszervezetekkel.

A Policy Agenda szerint már a Széll Kálmán Tervből is lehet következtetni arra, mely társadalmi csoportokkal várható konfliktus a következő hónapokban. Az elemzők szerint a rokkantnyugdíjasok ügyében is vannak komoly kockázatok, de a legnagyobb felháborodás a korhatár előtti nyugdíjazás tiltása miatt lehet a fegyveres szerveknél.

“A kormány amennyiben ezen a területen elég bátorsággal rendelkezik, és képes végigvinni az átalakítást, akkor komoly megtakarításokat érhet el.” E terület reformja veszélyes, mert van valódi érdekképviselet. Míg a munkanélküliek, segélyen lévők, rokkantnyugdíjasok érdekérvényesítési lehetősége korlátozott, addig a rendőrök, katonák jelentős szakszervezeti erővel rendelkeznek.

Politikailag sok kockázatot rejt a közösségi közlekedés konszolidációja. A reformtervekben főleg a MÁV-ra koncentrálnak. A megoldást a társaság adósságának konszolidációjában, a közösségi közlekedési vállalatok összevonásában látják. A lépések biztosan a párhuzamos szervezeti keretek megszüntetésével, ezzel együtt létszámleépítéssel járnak, ami biztosan ellenállást vált ki.

AJÁNLOTT LINK:

Meddig tart a reformhevület? (Policy Agenda)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik