Gazdaság

Jobbik: az “EUfória EUtanáziává vált”

Az ellenzéki párt szerint Magyarország uniós csatlakozása óta kivérezteti a kormány a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart.

A Jobbik szerint a kormánynak sürgősen intézkedéseket kellene tennie a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megmentése érdekében, mert az “elmúlt években tapasztalható EUfória már most is EUtanáziává, vagyis lassú kivéreztetéssé vált ezekben az ágazatokban” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő leszögezte: Magyarország uniós csatlakozása óta vagy kiárusították, vagy hagyták külföldiek kezére játszani a stratégiai ágazatokat. Magyar Zoltán szintén jobbikos országgyűlési képviselő hozzátette: a külföldi termékekre sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak, mint a hazaiakra, ennek is köszönhető, hogy sok esetben több ezer kilométerről szállítanak Magyarországra “friss” zöldséget, gyümölcsöt.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: az elmúlt 10 év “privatizációs ámokfutását” felül kellene vizsgálni, emellett a Jobbik kitart a 100 százalékig magyar termék védjegy és a hamburger- és giccsadó bevezetése mellett. Utóbbinál az extra adót beépítenék az egészségtelen élelmiszerek árába, illetve az ezekkel kapcsolatos reklámokba is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik