Gazdaság

Orbán-különóra a nagyvállalkozóknak

A kormányzati portál szerint "a mai napon nincs kiemelt esemény".

A Széll Kálmán Terv bemutatása után a rendezvényen közölték, hogy “Orbán Viktor kiscsoportos eligazítást tart a megjelent nagyvállalkozók részére a program részleteiről” – írja a Népszabadság. Erre újságíró vagy operatőr már nem volt hivatalos, amit a lap úgy értelmezett, hogy “a kormány továbbra sem kívánja megosztani valós terveit, csak a miniszterek által előadott lózungokat”.

A kormányfő mindenesetre az összefogás erejével magyarázta az elmúlt év sikereit és azt, hogy “2011 Magyarország megújulásának éve”. Erről a Széll Kálmán Terv előszavában írt. Ugyanakkor a terv egyelőre nem olvasható a kormányzati portálokon, de elérhető a Magyar Nemzet internetes kiadásán, miközben a hivatalos kormányzati portál arról ír, hogy a “mai napon nincs kiemelt esemény”. A kormány.hu egyébként csak Matolcsy György elődásának segédanyagát ismerteti.

A szakértők vegyesen értékelik első olvasatra a kormány reformcsomagját: szerintük a kabinet látványosan ódzkodik a konkrét megszorítások bejelentésétől. Többen úgy vélik, a konkrétumok ismerete nélkül nem is lehet tudni, hogy a kormány képes-e a meghatározott megtakarítást elérni, ezért a hosszas várakozás után inkább negatív a csomag fogadtatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik