Gazdaság

LMP: nincs a kormánynak gazdaságpolitikája

Az ellenzéki párt szerint ezt jelzi a Széll Kálmán Terv.

Matolcsy György bejelentése “ködösítés és hitegetés” volt, az nem egy reformcsomagot takart – reagált a miniszter által, a Széll Kálmán Terv ismertetésekor elmondottakra az LMP. Scheiring Gábor képviselő szerint Orbán Viktor kormányfő “nem mert” beszélni saját csomagjáról, Matolcsy Györgyre hagyta ezt a “szemmel láthatóan hálátlan” szerepet. Megjegyezte, hogy a bejelentések után zuhanni kezdett a forint és a tőzsdeindex is.

Az ellenzéki politikus szerint ködösítés és hitegetés volt, hogy átmeneti lesz a bankadó, hiszen annak időtartamát meghosszabbítják. A kormány azt mondta, egyéni számlák lesznek a nyugdíjrendszerben, most viszont napvilágot látott, hogy körülbelül ezer milliárd forintot folyó kiadási célokra “tapsolnak el”, az “einstandolt” háromezer milliárd forintnyi nyugdíj-megtakarításból – mondta.

Az LMP képviselője ködösítésnek és hitegetésnek nevezte továbbá azt is, hogy majd 6 százalékos lesz a gazdasági növekedés. Scheiring Gábor azt mondta, hogy ezekkel a kormány és Matolcsy György saját gazdaságpolitikájuk hiányáról, illetve a “kiszivárgott megszorító csomag” részleteiről próbálta elterelni a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik