Gazdaság

Londonból szivárgott ki Matolcsy csomagja

A kiigazító intézkedések többsége a költségvetés kiadási oldalát érinti – írja a Privátbankár.hu.

Londoni felzárkózó piaci elemzők értesülése szerint a foglalkoztatás bővítése és a szürkegazdaság elleni fellépés szerepel a fő célok között a magyar kormány készülő államháztartási konszolidációs csomagjában, és az intézkedéseknek csaknem a kétharmada a kiadási oldalt érinti majd.

A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport londoni részlegének elemzői a hét elején Budapesten jártak, ahol a jegybank és a nemzetgazdasági minisztérium illetékeseivel, valamint helyi befektetési alapkezelőkkel, közgazdászokkal és “vezető kormánytisztviselők tanácsadóival” találkoztak.

A látogatásról szerdán Londonban kiadott beszámolójukban a ház szakértői azt írták, hogy bemutatták nekik a kormány által múlt héten megtárgyalt részletes kiadáscsökkentési intézkedések listáját. A JP Morgan elemzői azt állapították meg, hogy “különös hangsúlyt kap” a foglalkoztatás növelése és a szürkegazdaság méretének csökkentése, és a tervezett intézkedések között szerepel a munkanélküli juttatások és a rokkantsági nyugellátás szűkítése, a korai nyugdíjazás feltételeinek szigorítása, a gyógyszertámogatások csökkentése, és az állami adminisztráció költségeinek visszafogása.

AJÁNLOTT LINK:

Szivárog a kiigazítócsomag: London fellélegezhet (Privátbankár)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik