Belföld

24 milliárd jut út- és hídfelújításra Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés két fordulóban tárgyalja a 2011-es költségvetést.

A Városháza internetes oldalán közzétett dokumentumok szerint útfelújításra 7,3 milliárd, hídfelújításra pedig 16,8 milliárd forint juthat idén. Megújulhat többi között a Kapy utca, a Nagyszombat utca, a Fóti út, a Jagelló út, a Késmárk utca, a Szentmihályi út, a Kamaraerdei út egy-egy szakasza, illetve az Ady Endre tér. A következő három év útfelújítási programját is elkezdik összeállítani, a tervezésre 100 millió forintot különítettek el.

Tervbe vették a forgalomirányító rendszer egyes elemeinek felújítását is, mivel ezek jelentős része működésképtelen, vagy nagyon rossz állapotban van. Erre a feladatra 52 millió forintot különítettek el a tervezetben.

Még 2009-ben tervezték, de várhatóan 2011-re csúszik a Kacsóh Pongrác úti és Ajtósi Dürer sori, valamint a Nagykőrösi út feletti gyalogos-aluljárók felújítása és idén készítik elő a Petőfi híd felújítási terveinek dokumentumait.

A 2011-re tervezett felújítások között az egyik legfontosabb a Kerepesi út feletti közúti híd építése a MÁV vágányok felett, az átépítést az idén kezdik, a becsült költség 150 millió forint. Ugyancsak az idén kezdődnének meg a Sibrik Miklós úton lévő, a MÁV vágányokon, valamint a Ferihegyi gyorsforgalmi úton átívelő felüljáró átépítésének munkálatai, 2011-ben erre szintén 150 millió forintot fordítanának. Ezenkívül a II. kerületben gyalogos- és közúti híd építését is tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik