Gazdaság

Oszkó szerint még hős is lehet Sukoró-ügyben

Szerinte az idő bebizonyította, hogy jó megoldás volt megkötni a koncessziós szerződést.

Oszkó Péter szerint szabályosan jártak el a telekcsere ügyében, az államot nem érte kár, és most a lehető legjobb pozícióban van. A volt pénzügyminiszter manipulációnak nevezte a Sukoró-ügyben őt ért vádakat a közrádióban, majd a köztévében is.

Oszkó Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában arra emlékeztetett, hogy ő indította el a telekcsere semmissé nyilvánítását, kezdeményezte a koncessziós szerződés felülvizsgálatát. Mint mondta, nem volt jogi lehetősége az eredménytelenné nyilvánításra vagy halasztásra.

Szerinte jogszerűen hirdették ki a sukorói tendert, ő pedig nemhogy a tulajdoni lapot, hanem a pályázati anyagot sem látta. Ez a pályázati értékelő bizottságra tartozik – mondta Oszkó Péter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Mint mondta, teljesültek a koncessziós szerződés feltételei, ennek alapján jogszerűen hirdettek eredményt. Az ügyben lejárató kampányt folytatnak ellen, egy el nem követett szabálytalanság miatt kell mosakodnia.

Ha valaki keményen és a befektetővel való konfrontációt vállalva lépett fel ebben az ügyben, akkor az ő, ezért méltánytalannak tartja, hogy magyarázkodnia kell – tette hozzá. Kiemelte: nem vezette félre a minisztériumi apparátus, és nem járt el jogszerűtlenül.

Véleménye szerint az idő bebizonyította, jobb megoldás volt az, hogy akkor eredményt hirdettek és megkötötték a koncessziós szerződést. Így ugyanis a lehető legjobb pozícióba került az állam, mely követeléssel léphet fel a befektetővel szemben, és nem fordítva.

Mint fogalmazott: még lehet hős ebben az ügyben. A Legfőbb Ügyészség közben meghosszabbította négy hónappal a sukorói telekcsere ügyében kezdett nyomozás határidejét.

AJÁNLOTT LINK:

Oszkó: manipuláció folyik Sukoró-ügyben (MR1-Kossuth Rádió)
Oszkó: még lehetek hős a Sukoró-ügyben (Híradó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik