Gazdaság

Továbbra is közlekednek a charterjáratok Egyiptomba

Változatlanul közlekedteti chraterjáratait a Travel Service az egyiptomi üdülőhelyekre, amelyek több mint ezer kilométerre vannak azoktól a városoktól, ahol közel egy hete a kormány ellen tüntetnek.

Farkas Attila, a Travel Service Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Sarm es-Sejkben és Hurghadán semmilyen problémával nem találkoztak, a járatokat bérlő utazási irodák sem jeleztek változást.

Farkas Attila hangsúlyozta, hogy mint a gépeket biztosító légitársaság igazgatójának sem joga, sem lehetősége nem lenne leállítani a járatokat, az utakat ugyanis az utazási irodák rendelték meg és fizették ki.

Az utazás biztonságának megítéléséhez arra emlékeztetett, hogy a 2006-os budapesti események idején is több külföldi utazási iroda érdeklődött: vajon biztonságos-e Budapestre, vagy akár a Balatonra, Debrecenbe utazni. A helyzet ugyan nem ugyanaz, de a kormányellenes tüntetések az üdülőhelyektől nagyon távoli városok néhány utcájára korlátozódnak – mondta.

A Travel Service gépei hetente egyszer közlekednek Sarm es-Sejkbe és heti kétszer Hurghadába. Az MTI megkereste a Malévet, a másik, egyiptomi charterjáratot üzemeltető légitársaságot is, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

Menetrend szerint csupán az Airegypt közlekedtet járatokat Budapestről Egyiptomba, Kairóba. Az előző napokban a gépek jelentős késéssel ugyan, de közlekedtek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik