Gazdaság

Kgfb: hatvan napos türelmi idő a díjfizetésre

Akik január végéig nem kap csekket, érdeklődjön biztosítójánál.

Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díja január első napján esedékes, de a törvény 60 nap türelmi időt ad a fizetésre, aki eddig sem rendezi a tartozását, annak nagyon sokba kerül a biztosítás – hívja fel az autósok figyelmét a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A szervezet közleménye idézi Molnos Dániel MABISZ-főtitkárt, aki szerint az autós biztosítók a kötvények kétharmadát már feldolgozták, a csekkek többségét is kiküldték. Emlékeztetőül: azok, akik 2010 előtt vásárolták autóikat, november-decemberben válthattak biztosítót.

A törvény 60 nap türelmi időt ad a díjfizetésre. Így aki március 1-ig nem fizeti meg az idei kgfb díját, illetve annak első részletét, annak a szerződése “díj nem fizetés miatt” szűnik meg. Ekkor viszont – az év elejére visszamenőleg – fedezetlenségi díjat kell fizetni. Ez napi 270-től 560 forint lehet.

Nem túlzás az állítás: két havi fedezetlenségi díj kiteszi a teljes éves kgfb díjat – figyelmeztet a MABISZ. Aki télen nem használja az autóját, annak is fizetnie kell a biztosítást, ha ideiglenesen nem vonatja ki a forgalomból járművét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik