Gazdaság

Nem oldódott meg a reptéri taxivita

Nem döntött a bíróság a Zóna és a Budapest Aiport közti konfliktusban.

A Napi Gazdaság információi szerint a napokban tartott választott bírósági tárgyaláson sem született döntés a Budapest Airport (BA) Zrt. és a Zóna Zrt. közötti konfliktusban. A repülőteret üzemeltető társaság azt kérte, hogy a bíróság tiltsa el a Zóna taxitársaságot a terület használatától, emellett a szerződés felmondásának érvényességére vonatkozó kérelmet is benyújtott.

A gazdasági napilap hétfői számában ismerteti, hogy az eljárás a Zóna békés kivonulása után akár okafogyottnak is tekinthető, azonban a taxitársaság kezdetektől fogva kifogásolta idő előtti eltávolítását és a bírósági döntés alapján akarja meghatározni magatartását, így nem elhanyagolható az ítélet. Ha ugyanis a bíróság nem adna helyt a BA kérelmének, akkor a Zóna minden bizonnyal kártérítésre tartana igényt egy következő körben. Amennyiben a bíróság május vége előtt úgy döntene, hogy indokolatlan volt a Zóna-szerződés idő előtti felmondása és a cég eltávolítása, az még tovább bonyolítaná a helyzetet. A BA ugyanis időközben kiírta és győztesnek mondta pályázatán a Főtaxit, amely már szolgáltat.

A Zóna kifogásolta a BA mostani taxipályázatának előkészítését, szerinte a BA Zrt-nek meg kellett volna szereznie a főváros és a drosztokat üzemeltető kft. hozzájárulását is – olvasható a Napi Gazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik