Gazdaság

Nem lepte meg az újabb leminősítés Matolcsyékat

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajnálatát fejezi ki, de nem tartja meglepőnek a Fitch Ratings csütörtöki döntését, amellyel egy fokozattal visszaminősítette Magyarországot.

A közlemény szerint a leminősítő döntés fontos körülményeket hagyott figyelmen kívül, így például azt, hogy jövőre – Svédország mellett – Magyarország lesz az egyetlen olyan uniós tagállam, amely csökkenteni tudja az államadósságát.

Valójában a nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre – hangoztatja az NGM közleménye, amely szerint költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek.

A nemzeti ügyek kormánya a nyugdíjmentő törvényekkel a nyugat-európai országokban alkalmazott nyugdíjrendszerre tér át. A siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd – hangsúlyozza a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik