Gazdaság

WikiLeaks: most jön a gazdaság

A célkeresztben különböző amerikai nagybankok állnak. A "hadjárat" a jövő év elején indul.

A szenzációsnak minősített politikai leleplezések után a gazdaságot veszi célba a WikiLeaks. Ezt a svédországi székhelyű oknyomozó portál ausztrál származású alapítója, Julian Assange közölte az amerikai Forbes magazin internetes kiadásával.

Az interjúban Assange utalt rá, hogy internetes portálja különböző pénzügyi intézetek belső – azaz bizalmas – dokumentumainak tízezreivel rendelkezik. Az oknyomozó portál vezetője kijelentette: az említett gazdasági jellegű dokumentumok nyilvánosságra hozásával azt kívánják elérni, hogy az emberek valós betekintést nyerjenek a bankok – illetve azok vezetői – magatartásába.

Assange szerint a következmények minden bizonnyal különböző vizsgálatok, reformok lesznek. Az ügyfelek, a konkurensek, valamint a pénzintézetek tevékenységét ellenőrző hatóságok bepillantást nyerhetnek majd az érintett bankok titkaiba – tette hozzá.

Nem sokkal korábban a honlap szóvivője, Kristinn Hrafnsson azt közölte: a WikiLeaks folytatni kívánja a leleplező diplomáciai iratok közlését is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megint robbantott a WikiLeaks (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik