Gazdaság

Malév: vége a magyar-orosz együttműködésnek

Fellegi Tamás moszkvai tárgyalásain abban állapodott meg orosz partnereivel, hogy lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettessel és Igor Szecsin energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel tárgyalt szerdán Moszkvában.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön a Malévról szóló tárgyalásokról annyit közölt, hogy “a felek megállapodtak abban, hogy lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést, és szakértői tárgyalások során rögzítik a pénzügyi elszámolás módját”.

A tárca közleménye szerint a találkozón az orosz fél aggodalmának adott hangot az energiaszektort érintő válságadó miatt, amely a Panrusgazt is sújtja.

A miniszter szerdán azt mondta: a két ország közötti nyitott kérdések közül többen várhatóan döntés születik majd Orbán Viktor magyar kormányfő jövő heti moszkvai látogatásán, másokban pedig akkor szabják majd meg a felek a további irányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik