Gazdaság

Neheztelnek a külföldi cégek a különadók miatt

Neheztelnek a Magyarországon jelen lévő külföldi cégek a kormány által elhatározott különadók miatt, de senki nem beszél arról, hogy kivonulna az országból.

A La Libre Belgique mérsékelten konzervatív brüsszeli újság egy francia cég meg nem nevezett képviselőjét idézte, aki szerint “ha Orbán Viktor miniszterelnök baloldali lenne, castroistaként kezelnék”.

Christine Dupré közép-európai tudósító úgy vélte, a külföldi cégek részéről “valós, de visszafojtott” neheztelés tapasztalható. Úgy vélte, a szupermarket-hálózatok közül egyedül a Tesco mert tiltakozni az “igazságtalan adó ellen, amely az árak emeléséhez vezet majd”. Hozzátette: egyik cég sem beszélt arról, hogy elhagyná az országot.

Dupré úgy vélte, hogy a Fidesznek “hegemonikus többsége” van a parlamentben és a helyi önkormányzatokban, miközben a baloldal, amelyet “korrupciós ügyek marcangoltak szét, már nem is létezik”, a Jobbik pedig “Európában is félelmet kelt”.

Orbán Viktor jelenleg azt csinálja, amit a kommunista rendszerek huszonegy évvel ezelőtti bukása óta Közép-Európában egyetlen baloldali vezető sem mert megtenni – áll a cikkben. Ideiglenesen nemet mondott a Nemzetközi Valutaalapnak, amely újabb szigorú gazdasági intézkedéseket akart az országra erőltetni, emellett abszolút parlamenti többséggel rendelkező pártja elfogadtatta a bankadót, részlegesen felfüggesztette az átutalásokat a magánnyugdíjpénztárakba, és döntött az országban jelen lévő külföldi cégek megadóztatásáról is.

Mindezek révén Magyarország két éven belül közelebb kerülhet célkitűzéséhez, a költségvetési hiány olyan szintre csökkentéséhez, amely ez euró bevezetéséhez szükséges – írta a tudósító.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik