Gazdaság

A Főtaxi nyerte a Ferihegyi taxitendert

December elejétől a Főtaxi szolgálja ki a légi utasokat a Budapest Airport valamennyi terminálján, miután az erről szóló szerződést szerdán délelőtt aláírták a társaságok.

A Budapest Airport közleménye szerint a korábban kiírt meghívásos tendert azért nyerte meg a Főtaxi, mert megbízható, olcsó és minőségi szolgáltatást ígért.

A szerződés aláírását követően Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: “a januárban kezdődő magyar EU-elnökség előtt különösen fontos volt a számunkra, hogy végre megnyugtatóan rendeződjön a repülőtéri taxi-szolgáltatás ügye”.

A megállapodás értelmében a Főtaxi a következő öt évben biztosítja a repülőtéri taxi szolgáltatást a Budapest Airport termináljairól. A reptéri szolgáltatásba beosztott valamennyi főtaxis jármű rendelkezik hitelkártya olvasó POS-terminállal és a cég további műszaki fejlesztéseket is vállalt, amelyeket 2011 első felében vezet be a terminálokon.

A BA október 7-én közölte, hogy felmondta az eddigi megállapodást a Zóna Taxival, és új tendert írt ki a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatásra, s több, a budapesti taxis piacon jelenlévő céget hívott meg a részvételre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik