Gazdaság

Kínában terjeszkedik a Groupama biztosító

Kínában terjeszkedik a Magyarországon is érdekelt Groupama, a francia biztosítótársaság egy kínai óriásvállalattal szövetkezve lép be a világ hatodik legnagyobb biztosítási piacára.

A kínai vegyes vállalat alapításának részleteiről az év végéig állapodnak meg a 400 ezer embert foglalkoztató AVIC (Aviation Industry Corporation of China) kínai társasággal – számolt be a biztosító. Az új vállalatban egyenlő tulajdonrészt birtokol majd az AVIC és a Groupama.

Az együttműködéssel Kína egyik vezető vállalati, lakossági és mezőgazdasági biztosítótársasága jöhet létre. Az ázsiai ország a hatodik legnagyobb biztosítási piac a világon, a szektor évente átlagosan 24 százalékkal nőtt az utóbbi tíz évben.

A vegyes vállalat részben a Groupama szakértelmére támaszkodik majd, mivel a társaság több mint százéves biztosítói tapasztalattal bír, és támaszkodik az AVIC helyi ismereteire is, hiszen a cég Kínában vezető szerepet tölt be nemcsak a légi közlekedésben, hanem például a logisztikában és a vagyonkezelés területén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik