Gazdaság

A gyáriparosok reformpártiak

A vártnál gyorsabban tér magához Európa, de a gazdasági kilábalást segíteni kell.

A vártnál erőteljesebb gazdasági kilábalással és gyorsabban stabilizálódó munkaerőpiacokkal számol a Businesseurope. Az európai munkaadói szövetségeket tömörítő szervezet tagjai, így a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint e növekedés fenntartásához átfogó reformok kellenek, amelyek segítik a munkahelyteremtést, jobb finanszírozási lehetőségeket biztosítanak a vállalatoknak.

A Businesseurope legfrissebb gazdasági előrejelzése szerint a vártnál gyorsabb az Európai Unió gazdasági kilábalása: a júniusban 2010-re számított 1,1 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedési prognózisát 1,8 százalékra emelte a szervezet, míg 2011-re 1,7 százalékos növekedéssel számolnak a munkaadók.

Az MGYOSZ elnöke szerint Magyarországon a meglévő munkahelyek megtartása mellett a munkahelyteremtés ösztönzése az egyik legfontosabb feladat a gazdaság fejlődési pályára állításáért. Az egymillió új munkahely létrehozását az MGYOSZ kivitelezhetőnek tartja, ehhez minden szakmai segítséget megad – tudatta Futó Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik