Gazdaság

Nem tenné kötelezővé a kamarai tagságot az MGYOSZ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint egy jól kiépített kamarai rendszer a hazai vállalkozások érdekét szolgálhatja, de a tagság kötelezővé tételével nem ért egyet.

Az MGYOSZ a magyar gazdaság számára rendkívül fontosnak tart egy jól szervezett, működését tekintve jól átlátható, megfelelően átgondolt, a vállalkozások, a vállalkozók érdekeit szem előtt tartó kamarai rendszert, ezért támogat minden, annak kiépítése irányába tett lépést.

A szövetség szerint a kamara tevékenységi körének ma még részben állami feladatokkal történő bővítése is jól szolgálhatja a vállalkozások érdekét. A kamarai rendszer hatékonyságának további erősödése fontos és támogatásra méltó, ennek során azonban nem növekedhetnek a vállalkozások terhei – hangsúlyozza a szervezet.

Az MGYOSZ nem tartja elfogadhatónak a kötelező kamarai tagság és az ezzel járó – adó módján behajtható – kötelező tagdíjfizetés rendszerét.

A kötelező – kizárólag egyszeri – regisztráció lehetősége is csak abban az esetben lehet járható út, ha ez nem jár párhuzamos eljárásokkal, és nem okoz a vállalkozásokat terhelő plusz anyagi és adminisztrációs terhet – olvasható a legnagyobb hazai munkaadói szövetség közleményében.

“Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk ugyanakkor a szakképzés fejlesztése és felügyelete korábbiaktól hatékonyabb működtetésének, de ennek során – csakúgy, mint bármely ágazati jellegű kérdésben – elengedhetetlennek tartjuk a szakmai érdekképviseleti szövetségek folyamatos részvételét és közreműködését” – idézi a közlemény Futó Pétert, az MGYOSZ elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik