Gazdaság

Ingyen tanulhatnak a női vállalkozók

November 5-éig jelentkezhetnek a női vállalkozók az állami támogatással megvalósuló ingyenes képzésre a Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központban (BIVÁK).

A projektgazda Közgazdasági Politechnikum 12 millió forint támogatást nyert a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból (KKC) a “Nők vállalkozói készségfejlesztése és képzése, új vállalkozások indítása” című pályázaton.

A programot lebonyolító intézmény tájékoztatása szerint míg két évvel ezelőtt, a program indulásakor elsősorban a gyes-ről visszatérő nőket segítették vállalkozások indításában, az önfoglalkoztatóvá válásban, addig a gazdasági válság hatására egyre több 50 év feletti, szakmai gyakorlattal rendelkező diplomás nő jelentkezik az ingyenes képzéseikre.

A 2008 októberében indult és az idén befejeződő két éves programban 200 résztvevőnek üzleti terv készítését, gazdasági és igazgatási ismeretet nyújtó tananyagot, számítástechnikai ismereteket oktatnak a 7 napos tanfolyamokon.

A képzések és a hozzátartozó tanácsadások térítésmentesek, de regisztrálniuk kell magukat az igénybe vevőknek a www. bivak.hu weboldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik