Gazdaság

Kivonul Kiskunfélegyházáról az Alstom

A német Alstom vállalat hétfőn elszállítja a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárából a saját tulajdonát képező termékeket.

“A Transelektro Ganz Röck (TEGR) munkatársaival folytatott több napos békés megbeszélést követően a társaság ügyfele, az Alstom megkezdi a saját tulajdonát képező berendezések felpakolását és előkészületeket tesz azok elszállítására beszállítójának telephelyéről” – áll az Alstom cég MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint “az eszközök az Alstom Power tulajdonát képezik és a két társaság közötti jogviszony beszállítói és ügyfél kapcsolaton alapul. Az Alstomnak minden szükséges jogi dokumentáció és engedély a birtokában van a berendezések elszállítására”.

Fórika Ibolya, az Alstom Hungary Kft. kommunikációs igazgatója szombaton közölte az MTI-vel: a társaság rendelkezik a TE Ganz-Röck Zrt. vezérigazgatója által aláírt engedéllyel, amely szerint a német cég a kiskunfélegyházi telephelyről elszállíthatja a megmunkált termékeket.

A kiskunfélegyházi cég közel száz dolgozója csütörtök óta demonstrál az üzem bejárata előtt. Az Alstom már pénteken éjfél után el akarta szállítatni a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárából a korábban elkészített termékeket, de a sztrájkoló munkások miatt erre nem került sor.

Az MTI tudósítójának szombaton a sztrájkoló munkások elmondták: több mint hat hónapja nem kapták meg bérüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik