Gazdaság

Andor: uniós kulcsszerepet kapnak a “zöld” munkahelyek

A környezet kímélését, az energiatakarékosságot szem előtt tartó "zöld" munkahelyek létesítésének kulcsszerepe van a 2020-ig terjedő európai uniós növekedési és foglalkoztatási stratégiában.

A soros (belga) uniós elnökség szervezésében tartott rendezvényen Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociálpolitikai biztosa hangsúlyozta: nem csak szűken véve, a környezetvédelemben, hanem az egész gazdaságban szükség lesz zöld ismeretekre.

Az uniós pénzalapok e tekintetben elsősorban a megfelelő átképzést, a környezettudatos munkavégzéshez szükséges felkészülést segíthetik, ahogy erre máris vannak sikeres projektek – mutatott rá.

Megfelelő és átgondolt stratégia mellett több környezetbarát munkahely jön létre, mint amennyi a hagyományos, szén- és olajalapú iparágakban elvész.

Joelle Milquet belga foglalkoztatási miniszter hozzátette: a belga elnökség a zöld ügyekben konkrét következtéseket, elképzeléseket ad át, amelyek a következő fél évben a magyar soros elnökség alatt gyakorlati lépésekké fejleszthetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik