bkv
Gazdaság

Szegedi fejlesztésű trolit tesztel a BKV

A Szegedi Közlekedési Társaság által fejlesztett trolibuszt tesztel a BKV szeptember 27. és október 3. között a 80-as és a 80A jelű járatok vonalán.

A klimatizált, környezetbarát trolira négy ajtón keresztül szállhatnak fel az utasok, a jármű karosszériája emellett oldalra billenthető a babakocsival, illetve kerekesszékkel utazók könnyebb felszállása érdekében – közölte a fővárosi közlekedési vállalat.

Az alacsonypadlós, csuklós troli mozgatásáról 3 fázisú, 240 kW teljesítményű Skoda típusú motor gondoskodik, míg az utasok informálását elektronikus és akusztikus utastájékoztató rendszer is segíti.

A BKV honlapján, illetve ügyfélszolgálati vonalán várja az utazók visszajelzéseit, arra kérve a véleményt formálókat, hogy egyebek mellett az ülések elhelyezkedését, az azok közti folyosó méretét, továbbá a kapaszkodási lehetőségeket is értékeljék. A járművet ingyen használhatják a budapestiek.

A BKV a közelmúltban jelezte, hogy tervezik a járműflotta felújítását, és használt trolikat és villamosokat is vennének. Az ügyben egyelőre azonban még nem született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik