Gazdaság

A milliárdosok már kiheverték a válságot

Továbbra is Bill Gates, a Microsoft alapítója a leggazdagabb amerikai a Forbes magazin által a 400 leggazdagabb amerikairól közzétett lista szerint.

Bill Gates immár tizenhetedik éve egyfolytában vezeti az amerikai gazdagok listáját, amely vagyonát idén nettó 54 milliárd dollárra becsülte, négymilliárddal többre az előző évinél. A második helyezett Warren Buffett befektető, 45 milliárdos vagyonnal. Buffett ötmilliárd dollárral lett gazdagabb egy év alatt.

A harmadik helyen Larry Ellison, az Oracle alapítója futott be a tavalyihoz képest változatlan, 27 milliárd dolláros gazdagsággal.

A Forbes tavalyi 400-as listájával éles ellentétben idén 217 nagytőkésnek nőtt a vagyona az előző évhez képest, s mindössze 84 lett szegényebb valamennyivel. Tavaly még az elitklub 314 tagjának csökkent a vagyona.

Az idei lista első tíz helyezettje egy év alatt összesen 24,9 milliárd dollárral gazdagodott, jóllehet tavaly még csaknem 40 milliárd dollárral volt szegényebb az egy évvel korábbinál. A Forbes idei 400-as listáján szereplő személyek összvagyona 1,37 billió dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 1,27 billióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik