Gazdaság

Több részre bontva jön a gazdasági csomag folytatása

Varga Mihály elmondta, még bővülhet a "csontvázak" listája.

A Miniszterelnökség államtitkára az Inforádióban elmondta, el kell érni azt, hogy a pénzintézetek is működőképesek maradjanak, és a devizahitelesek se veszítsék el az otthonukat. Hozzátette, a kormánynak először ki kell alakítania álláspontját a javaslatokról, majd egyeztetéseket kell kezdeni a Bankszövetséggel, ezért a múlt héten bemutatott, a lakáshitelesek megsegítését célzó nyolcpontos javaslatcsomag még módosulhat.

Varga Mihály elmondta, a huszonkilenc pontos gazdasági csomag folytatását nem egyszerre terjesztik majd a parlament elé, de a költségvetési vita végéig az összes fontos javaslatot benyújtják.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár úgy fogalmazott: az államháztartási hiány 2011-ben három százaléknál nem lehet magasabb, idén pedig – hacsak valamilyen előre nem látható változás nem történik a világban – tartható a 3,8 százalékos hiány. A következő hónapok legfontosabb feladata a költségvetés elfogadása, valamint az adómódosítások, az egykulcsos adórendszer bevezetésének előkészítése lesz – mondta.

Varga Mihály elmondta, a nyilvánosságra hozott hatvanhárom “csontváz” között több olyan ügy nem szerepel, amelyek jelentős hatásúak, és kormányzati szintre csúszhatnak fel: ilyen például a BKV és a Főkert ügye, valamint egyes önkormányzati döntések.

AJÁNLOTT LINK:

Varga Mihály: Az egykulcsos adó kidolgozása a következő hónapok feladata lesz (Inforádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik