Gazdaság

Kiszállt az Orangewaysből Kedves Ferenc

Az ORW Hungaria Kft. birtokába kerül az Orangeways Zrt. 90 százaléka, miután Kedves Ferenc értékesítette a buszszolgáltató társaságban meglévő többségi részesedését.

Az eddigi kisebbségi résztulajdonos, Kovács Miklós vezérigazgató megtartja 10 százalékos részvénycsomagját. A közlemény szerint Kedves Ferenc pénzügyi befektetőként a társaság 2007-es megalakulása óta elért jelentős fejlődésének értéknövekedését realizálta a tranzakció révén.

A távolsági komfortbuszokat üzemeltető társaság 2010 első félévében több mint 750 millió forintos árbevételt ért el, és az időszak folyamán nyereséget termelt – közölte a társaság.

A Orangeways a következő időszakban elsősorban belföldi piaci részesedésének növelésére kíván koncentrálni, emellett bővíti meglévő külföldi viszonylatai járatszámát is. Dombóváron, Tamásiban, illetve Baján elért tapasztalataira építve hazai települések közösségi közlekedésében tervez további megbízásokat szerezni.

A közlemény szerint a buszszolgáltató esélyes induló számos vidéki város tömegközlekedés-fejlesztésére kiírt pályázatán, és versenyben van a BKV jelenleg is futó midibusztenderén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik