Gazdaság

Tényfeltárás: egyes “gyanús ügyeket” még elemeznek

Befejezte a gazdasági folyamatok értékelését a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság, de a miniszterelnök tárcalátogatás-sorozatán "számos gyanús ügy" került elő.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormányfő társaságában Varga Mihály az elmúlt hetekben valamennyi minisztériumot végiglátogatta.

A kedden befejeződött tárcalátogatás-sorozat keretében – fűzte hozzá – számos olyan gyanús ügy került elő, amelyeknek komoly költségvetési kihatásuk is van. Az újabb “csontvázak” vizsgálata, elemzése még tart – közölte a szóvivő, hozzátéve: amint ez a munka véget ér, a tényfeltáró bizottság részletes jelentését Varga Mihály átadja a miniszterelnöknek, majd a nyilvánosságot is tájékoztatja.

Orbán Viktor május elején azt közölte: az, hogy pontosan melyik adót és mennyivel csökkentenék majd, attól függ, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottságnak mi lesz a jelentésében.

Varga Mihály június 5-én ismertette a bizottság részjelentését, ahol egyebek között leszögezte: konszolidált a magyar gazdaság helyzete, és a kormány tartani akarja a 3,8 százalékos hiánycélt, de a 2010-es költségvetés több adata nagyságrenddel eltér a valóságtól, ezért azonnali intézkedésekre van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik