IMF
Gazdaság

Már írják a 2011-es költségvetést

A szaktárca szerint idén a vártnál kevesebbet kell költeni a költségvetés kamatkiadásaira.

A 2011-es költségvetés tervezése megkezdődött, az előkészítő szakmai munka folyamatban van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Népszabadsággal. A lap arra volt kíváncsi, kiküldték-e a tárcáknak a jövő évi büdzsé tervezési köriratát, illetve a dokumentum – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – megjelenik-e a minisztérium honlapján.

Ez idén ugyanis sehol sem fellelhető, pedig az előző években július vége táján közzétették. A lap szerint egyébként nincs késésben a kormány, mert egy pár hónapja elfogadott törvénymódosítás lehetővé tette, hogy választási évben egy hónappal csúszhasson a költségvetési törvényjavaslat előkészítése.

A költségvetés idén várható kamatkiadásaira a tárca szerint egyébként kevesebbet kell fordítani az 1153,3 milliárd forintos előirányzatnál. A kamatkiadások az államkötvény aukciós hozamainak ingadozása miatt változhatnak, de a hozamok az elmúlt hónapokban csökkentek – írja a Népszabadság, amely szerint az elmúlt napokban, az IMF-kommunikáció miatt a hozamok nagyobb mértékben emelkedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik