Gazdaság

Júliusban is áramlott a tőke a befektetési alapokba

Júliusban is több mint ötmilliárd forint friss tőke érkezett az alapokba, bár a tőkebeáramlás az előző havinál alacsonyabb.

A nemzetközi tőkepiacokon helyreálló rendnek köszönhetően az alapok hozama jelentősen meghaladta a júniusit, a tőkebeáramlás jellemzően ismét a lakossági befektetőknek volt köszönhető, míg az intézményi befektetők a júniusi több mint 15 milliárd forint friss tőkebefektetés után 6 milliárd forintot vontak ki az alapokból.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok júliusban összesen mintegy 5,1 milliárd forintot vonzottak, míg a vagyon a piaci teljesítmény hatására 42,2 milliárd forinttal nőtt.

A júliusi 1,3 százalékos bővülést követően, a hónap végén a BAMOSZ tagok 426 hazai befektetési alapban összesen 3557 milliárd forintot kezeltek.

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) által közzétett legfrissebb jelentés szerint a tőkepiacok megnyugodni látszottak júliusban, ami jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ismét növekedjen a befektetési alapok piaca. Az elmúlt fél évben tapasztalt tőkebeáramlás, ismét csökkenő mértékben ugyan, de folytatódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik