Gazdaság

Divatmogul segít rendbe tenni a brit kiadásokat

Sir Philip Green üzletembert, a divatbirodalmáról ismert milliárdost kérte fel David Cameron brit kormányfő, hogy segítsen rendbe tenni a kormánykiadásokat.

Sajtóbeszámolók szerint a mágnás munkáját egy kisebb tanács segíti majd. Az Arcadia Group ruházati birodalom tulajdonosa az elmúlt három év kiadásait nézi át, hogy megtalálja azokat a területeket, ahol le lehet nyesni a kormányzati költségvetésből.

Az üzletember egyelőre nem tudta megmondani, mennyit lehetne megtakarítani, de megjegyezte, a nagy kiadásokra kell összpontosítani, ahol a pénz van. A milliárdos javaslatai bekerülnek a kiadáslefaragásokról készülő kiterjedt áttekintésbe, amelyet a kormány októberben zár le.

Green hálózatához több mint kétezer üzlet tartozik, köztük a felkapott Topshop és a Dorothy Perkins márka boltjai. Vállalkozásai a brit divatpiac 12 százalékát fedik le, vagyonát négymilliárd font felettire becsülik.

“Sir Philip áttekintésének fontos szerepe lesz abban, hogy teljesen átgondoljuk, hogy a kormány mire költi az adófizetők pénzét” – mondta az egyik kabinettag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik