Gazdaság

Könnyít a devizahiteleseken a Raiffeisen

A Raiffeisen Bank 12 százalékos kamat-visszatérítést - az adott havi törlesztőrészlet kamatrészének 12 százalékát - ad a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfeleknek a 2010. július 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakra, visszamenőleges hatállyal.

A közlemény szerint a kamat-visszatérítési kedvezmény alapján automatikusan jóváírja a bank a devizahitellel rendelkező ügyfelek számára a törlesztés devizanemében. A kamat-visszatérítés nem minősül szerződésmódosításnak.

A három hónapos időszakra vonatkozó hiteltörlesztési könnyítés a bank közel 100 ezer ügyfelét érinti. A 12 százalékos kamatjóváírás az euróban és a svájci frankban felvett jelzáloghitelekre és személyi kölcsönökre egyaránt vonatkozik. A minden devizaalapú vagy devizahitellel rendelkező lakossági és prémium ügyfélre kiterjedő kamatjóváírást a bank augusztus 16-tól indítja. Az intézkedés a Friedrich Wilhelm Raiffeisen – azaz a bank private banking üzletágának – ügyfeleire nem vonatkozik.

A Raiffeisen Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági környezet alakulását, valamint ügyfelei törlesztési képességét, és ezek alapján alakítja ki törlesztéskönnyítő megoldásait – idézi a közlemény Toman Róbertet, a Raiffeisen Bank lakossági hitelezésért felelős vezetőjét.

Thoman Róbert szerint a most bejelentett kedvezménynek köszönhetően egy átlagos összegű és futamidejű hitellel rendelkező családnak havi jó pár ezer forinttal több maradhat a pénztárcájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik