Gazdaság

Magatartási kódexet dolgoz ki a Stabilitás Pénztárszövetség

Magatartási kódexet dolgoz ki a Stabilitás Pénztárszövetség, többek között az indokolatlan magán-nyugdíjpénztári átléptetések visszaszorítása érdekében.

A vállalat etikai eljárás keretében vizsgálja ki azokat az eseteket, amelyekben felmerül tagjaival szemben a jogszabálysértő tagszervezői működés gyanúja – közölte a pénztárszövetség hétfőn.

A PSZÁF a múlt héten jelentette be, hogy fogyasztóvédelmi eljárást indított egy társaság jogszabálysértő magán-nyugdíjpénztári tagtoborzása miatt. Az ügy lényege: állásinterjúkat szerveztek, amelyen az érdeklődők számára ingyenes tanfolyamot ajánlottak fel.

“Mintafeladatként” személyes adataikkal és aláírásukkal ellátott magán-nyugdíjpénztári átlépési nyilatkozatokat töltettek ki a résztvevőkkel, akik az oktatás végén kérésük ellenére sem kapták vissza a dokumentumokat, hanem a kitöltött nyilatkozatokat felhasználva átléptették egy másik pénztárba, amelynek nevét a felügyelet nem hozta nyilvánosságra.

Az eset pontos körülményeinek megismerését követően a Stabilitás Pénztárszövetség is haladéktalanul megindítja etikai eljárását, amennyiben valamely tagpénztárát is felelősség terheli – közölte Juhász Istvánné, a szövetség főtitkára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik