Gazdaság

Tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 2010 első négy hónapjában 4,7, áprilisban öt százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól.

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint az áprilisi értékesítés volumene 5,0 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A kiskereskedelmi forgalom 2007 áprilisa óta folyamatosan csökken az előző év azonos időszakához képest. A csökkenés az idén márciusban 4,0 százalék volt éves bázison, februárban ennél is nagyobb mértékben, 4,3 százalékkal, januárban pedig 5,6 százalékkal esett vissza a forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az idei első négy hónapjában 2163 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, ebből áprilisban 606 milliárd forint realizálódott.

Tavaly áprilisban a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztítva 3,4 százalékkal csökkent az előző év áprilisához képest, és 0,3 százalékkal emelkedett 2009. márciushoz viszonyítva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik