Gazdaság

Bloomberg Businessweek: a magyar gazdaság nincs vészhelyzetben

Kósa Lajos nyilatkozata a gazdaság rossz állapotáról "kicsit veszélyes játék" - írta az amerikai Bloomberg Businessweek.

Az üzleti magazinnak Nigel Rendell, a londoni RBC Capital szakértője nyilatkozott.

A Fidesz ügyvezető alelnöke egy konferencián azt mondta: “szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük”. Úgy fogalmazott, a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és “a krízis időszakára” egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni. “A kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg” – mondta.

A Businessweek megjegyezte: a forint a világ valutái közül (a Bloomberg 170 helyzetét kíséri figyelemmel) a legnagyobb esést szenvedte el, miután a kormányzó párt vezető politikusa arra utalt, hogy Magyarországot egy görög típusú válság fenyegeti.

Manik Narain, a londoni UBS AG feltörekvő piaci stratégája azt mondta: a görög válságra vonatkozó utalások egyértelműen félelmet keltettek a piacokon. Hozzátette: a befektetőknek feszes költségvetési politikára van szükségük ahhoz, hogy megmaradjon bizalmuk a magyar eszközök iránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik