Gazdaság

Azonnali intézkedéseket kér az új kormánytól az IPOSZ

Azonnali intézkedéseket kér az új kormánytól a kis- és középvállalatok helyzetének javítása érdekében az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ).

Az intézkedésekre mielőbb szükség van, mivel a magyar mikro- és kisvállalkozások kilátástalan helyzetbe kerültek a válság miatt – hangsúlyozta Szűcs György, az IPOSZ elnöke a szövetség XXII. Országos Közgyűlésén csütörtökön.

A lakossági és az állami megrendelések elmaradása, a beruházásokra, karbantartásokra és a telephelyfejlesztésekre szánt költségek drasztikus csökkenése, a tőkehiány, a hitelezés, a korrupció, a hatósági ellenőrzési túlkapások, valamint a szakképzés problémái mind ahhoz vezettek, hogy a kisvállalkozások forrásaikat már nem a beruházásokra, fejlesztésekre, hanem a túlélésre fordítják.

Kiemelte: a kisvállalkozások fejlesztése érdekében az IPOSZ az új kormánytól azt várja, hogy gyors, de megalapozott, konkrétan a mikro- és kisvállalkozásokra és azok gyakorlati tapasztalataira építő gazdasági programot hajtson végre.

Szűcs György úgy vélte, a versenyképes adórendszer, a foglalkoztatás-bővítés, a feketegazdaság visszaszorítása, a közterhek mérséklése, a mikro- és kisvállalkozásokat sújtó bürokrácia radikális egyszerűsítése, a gazdaság igényeihez igazodó szakképzés, a tisztességes versenyt, egyenlő esélyeket biztosító jogalkotás, az európai, a magyar és regionális támogatások, forráslehetőségek és fejlesztések feltételeinek kidolgozása, illetve a kkv programok beindítása a kormányzat első számú tennivalói közé tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik