Gazdaság

Tovább nőtt a kárbejelentések száma a biztosítóknál

Újabb területekről, így Baranyából, Veszprém megyéből és a fővárosból is megszaporodtak a rendkívüli időjárással és az árvízzel kapcsolatos kárbejelentések.

A Generali biztosítónál kedd óta újra megduplázódott a kárbejelentések száma, a becsült kárösszeg majdnem megháromszorozódott, több mint 500 településről érkezett kárbejelentés – közölte a társaság.

Szerdán 10 óráig összesen 4962 kárbejelentés érkezett a társasághoz, a becsült kár összege több mint 886 millió forint. A legtöbb kár – összesen 3309 – a vihar miatt keletkezett, 73-at a villám, 1575-öt a felhőszakadás és árvíz okozott.

A miskolci régióból érkező kárbejelentések száma ismét jelentős, azonban a legfrissebb statisztikák szerint a Baranya megyéből származó károk száma is megugrott, Pécsről 383 kárbejelentés érkezett. A Generali a szerződésben foglaltak szerint téríti biztosítottai kárait.

Az Aegon biztosítóhoz szerda délig 7500 kárbejelentés érkezett, a becsült kár értéke 750 millió forint, így az átlag kár 100 ezer forint körüli – mondta Drevenka Edit pr-igazgató. A legtöbb kárbejelentés továbbra is Borsodból érkezett, de a korábbiakhoz képest megnőtt a Veszprém megyei a budapesti kárbejelentések száma is.

Az átcsoportosított kárügyintézők 30 ezer forint előleget adnak az ügyfeleknek. Minden ötödik kárt telefonon intézik, ekkor azonnal indítják az utalást. A hagyományos kárrendezés ideje 4-5 nap – tette hozzá az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik