Gazdaság

Szeviép-ügy: bontják az M43-as töltését

Bontani kezdték a ki nem fizetett alvállalkozók az épülő M43-as autópálya töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában csütörtök délben.

A töltés szélén egy markológép kezdett bele a föld kitermelésébe. A földet egy teherautóra rakta, amin „M43-as bontásból töltésanyag eladó! Ár: 3.000.000.000 forint” felirat olvasható -– jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Temesvári Zoltán, az alvállalkozókat képviselő ügyvéd elmondta, a munkaterületen anyagmozgatás folyik, amelyhez meg kell bontani az elkészült felületet. Ezt addig folytatják, míg az autópálya-szakaszt kivitelező konzorcium nem rendezi a Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szembeni tartozását.

A jogi képviselő hangsúlyozta, az autópálya e szakasza az IGN Zrt. munkaterülete, amit még nem adott át a kivitelező konzorciumnak. Hozzátette: a kitermelt földet a teherautók nem szállítják el a területről.

Temesvári Zoltán emlékeztetett, az alvállalkozók azért kezdtek demonstrálni egy hete, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik