Gazdaság

Szeviép-ügy: az alvállalkozók akadályozzák az M43-as építését

Az alvállalkozók csak akkor hagyják abba a demonstrációt, ha már kifizették őket.

Semmilyen megállapodásra nem jutottunk a Szeviép Zrt-vel. Úgy gondoljuk, hogy csak az időt akarják húzni – nyilatkozta a Hír24-nek Dura Tibor. A vállalkozók szóvivője hozzátette: munkagépeikkel szerdán reggel felvonulnak az épülő M43-as autópályára, akadályozva ezzel a munkálatokat.

– Addig nem hagyjuk abba, amíg ki nem fizetnek bennünket. Az M43-as autópályához mi adtuk és szállítottuk az építőanyagot, munkásaink végezték el az építést, mégsem fizettek érte – tette hozzá Dura Tibor, aki szerint – ha kell – még az autópályát is elbontják.

A Szeviép Zrt. mintegy 20 alvállalkozója múlt csütörtökön félpályás forgalomlassító demonstrációt tartott Szegeden az Algyői úton. A cégek szerint a Szeviép csaknem hárommilliárd forinttal tartozik nekik.

A cég többségi tulajdonosa korábban a fizetésképtelenséget az állami megrendelésekhez kapcsolódó pótmunkákkal magyarázta az M43-ason, de tette hozzá, Romániában is bentragadt a cég pénze, csak a ki nem fizetett számlák áfa-felhalmozása 600 millió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik