bkv
Gazdaság

Számos ingatlanától szabadult volna a BKV

Minden készen állt a BKV-nál, hogy hatalmas hiányának csökkentésére minél több választott ingatlanától megszabaduljon; az eladási sorozat végül nem valósult meg.

Ötmillió forintért verhette volna dobra a Budavári Sikló 1100 négyzetméteres épületét a BKV, a vagyonkezelő ugyanis ennyire értékelte. Az Akácfa utcai székházat 160 millió forintra taksálták, ugyanannyira, mint a Libegő állomását. A Stadionok metróállomást és irodakomplexumot 2,7 milliárd forintra értékelték. Két villamoskocsiszínt is eladtak volna: a józsefvárosit és a ferencvárosit 1,1-1,1 milliárd forintért.

A II. kerületi Bimbó úton található földterület 74 millió forintért találhatott volna gazdára, a rózsadombi Szemlőhegy utcában a 4300 négyzetméter alapterületű, kollégiummal egybeépített területen 644 millió forintért adott volna túl a BKV, ha figyelembe veszi az értékbecslést.

Ugyancsak új tulajdonoshoz került volna a szentendrei BKV-múzeumnak is helyet adó terület 265 millió forintért. Az értékbecsléseket a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. 5,5 millió forintért készítette.

Információik szerint a vevők már készen álltak a vásárlásra, de a BKV-ban kipattanó botránysorozat, illetve Kocsis István kinevezése megakadályozta az ingatlaneladásokkal történő vagyonfelélést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik