Gazdaság

Üres uniós irodákért fizet a magyar

A kormánynak nincs befolyása arra, mikor kezdi meg munkáját az uniós szervezet.

Már tavaly december elsején meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek, de az erre a célra kibérelt csaknem háromezer négyzetméternyi iroda üresen áll – írja a Blikk és a Magyar Nemzet.

A Blikk szerint a gazdasági tárca havonta több mint 15 milliót fizet. A Magyar Nemzet 18 millióról és arról ír, hogy ez a bérleti díj a piaci árnál lényegesen magasabb, ráadásul még húsz évig a magyar állam fizeti. Abban mindkét lap egyetért, hogy eddig a semmire költöttek több mint 65 millió forintot.

Azt, hogy az intézetben mikor kezdődik érdemi munka még nem tudni, de éppen ma érkeznek az első új munkatársak, szám szerint hatan dolgoznak a kétemeletes irodában – értesült a Blikk. .

A lapnak a kormányszóvivő azt mondta, hogy a kormánynak semmilyen befolyása sincsen arra, mikor kezdi meg itthon a munkát az uniós szervezet. Szollár Domokos szerint nagy dolog, hogy Magyarországon jött létre az unió agyközpontjának számító kutatási és fejlesztési központ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik