otp
Gazdaság

Az OTP Bank a legjobb bankok között a régióban

Az amerikai Global Finance pénzügyi magazin az OTP Bankot minősítette Magyarország legjobb bankjának.

A 17. alkalommal végzett, 2010. évi közép-kelet-európai feltörekvő piaci régió legjobb bankjairól készült friss felmérésben a közép-kelet-európai régió győztese az RZB/Raiffeisen International osztrák bank lett.

Joseph Giarraputo, a Global Finance kiadója elmondta: a feltörekvő piacokon továbbra is szokatlanul nehéz körülmények uralkodnak a bankok és ügyfeleik számára, utóbbiak minden korábbinál nagyobb hozzáértést követelnek a bankoktól.

A régióban ezt a hozzáértést leginkább biztosító bankok közé tartoznak azok a bankok, amelyeket a szakértők az egyes országok legjobb bankjainak választottak. Minden országból egy bank került fel a listára, Magyarországon az OTP, Csehországban a CSOB, Szlovákiában a Tatra Banka míg Oroszországban az MDM Bank.

A New York-i központú Global Finance szerkesztői piacelemzők, vállalatvezetők és banki tanácsadók információi alapján értékelik a világ – Ázsia, Közel-Kelet és Afrika, Latin-Amerika, továbbá Közép-Kelet-Európa – feltörekvő régióinak bankjait.

Több szempont alapján rangsorolják a pénzintézeteket: vizsgálták a vagyonnövekedést, a jövedelmezőséget, a stratégiai kapcsolatokat, továbbá az ügyfélszolgálat minőségét, a banki költségek versenyképességét és az újító szellemű termékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik