otp
Gazdaság

Nem közöl eredménytervet az OTP az idén

Az idén nem tesz közzé eredménytervet a kockázati bizonytalanságok miatt az OTP, mindössze annyit közöltek kedden, hogy a konszolidált hitelportfólió mintegy ötszázalékos csökkenésével és a betétállomány öt százalék körüli növekedésével számolnak.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az éves gyorsjelentést értékelő keddi budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az eddigi gyakorlattól eltérően idén nem tesznek közzé eredménytervet, s ennek egyik oka, hogy az elemzők ettől eltérő előrejelzésekkel számoltak.

Elképzelései az idei évről eltérnek a menedzsmentétől, szavai szerint az övé optimistább, amelyet az idei első hónap is igazolt – tette hozzá.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy az OTP Bank tőkehelyzete kiváló, az úgynevezett TIER I-es mutató 13 százalék fölötti. Az OTP-nek inkább tartalékai vannak, mint várható veszteségei a könyvekben, így ha javul a gazdasági környezet, jelentős növekedési potenciállal rendelkezik a bank, s azzal élni is fog. Néhány szomszédos országban, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában akvizíciós lehetőségeket is vizsgálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik