Gazdaság

Többmilliárdos beruházás indulhat Szadán

Végső szakaszához érkezett a Szadán épülő termálfalu tervezése, ám a többmilliárdos beruházáshoz befektetőkre volna szükség - közölte a település polgármestere.

Az engedélyekben szereplő két termálkút egyikének fúrása a fúrószál eltörése miatt 2008-ban meghiúsult, így párszáz méterrel távolabb kell próbálkozniuk. A kudarc a kezdő munkálatokat finanszírozó magyar befektetőknek nemcsak a pénzét, hanem a kedvét is “elvitte”, ezért további befektetőkre van szükség a látványos tervek megvalósításához – közölte Vécsey László.

A részben önkormányzati, részben norvég, olasz és ír tulajdonban lévő területre egy három medencés, gyógyászati részleggel is rendelkező fürdőt, egy 220 szobás ötcsillagos hotelt, illetve egy 123 hektárt elfoglaló golfpályát “álmodtak meg” a szadaiak.

A villákkal kiegészülő termálfalu népszerűségét Budapest, illetve az M0 és az M31-es autópálya közelsége garantálja, de befektetésnek is kitűnő a beruházás – mondta Vécsey László. Ez utóbbi érvet támasztja alá, hogy az elképzelések szerint nemcsak a termálfalut, hanem az önkormányzat tulajdonában lévő intézményeket, valamint a közeli szupermarketet is termálvízzel fűtenék-hűtenék.

Az alternatív energiahasznosítás okán később pályázati forrást is szeretne bevonni a többmilliárdos projekt finanszírozásába az önkormányzat, ám befektetőkre is szükség van – fűzte hozzá a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik