Gazdaság

Ezúttal a Honda hív vissza 400 ezer autót

Több mint 400 ezer kocsit hív vissza a Honda az Egyesült Államokban. A bejelentés szerint a visszahívások oka, hogy problémák vannak a puha fékezésnél.

Februárban a légzsákokkal kapcsolatos gondok miatt 437 ezer kocsit hívott vissza világszerte a második legnagyobb japán autógyár. Akkor azt állították, hogy a zsák robbanhat, amikor működésbe lép, és ekkor végzetes sérüléseket okozó fémszilánkokat szórhat szét.

Januárban csaknem 650 ezer Honda Fit and Jazz típusokat hívtak vissza, mert kiderült, hogy az ablakemelő elektronika motorjában tűz keletkezhet, ha víz kerül bele és túlmelegszik.

A mostani bejelentés szerint az amerikai visszahívások 2007-2008-es Odyssey minifurgonra és a szögletes sportkocsira, az Elementre vonatkoznak.

Nem csak a Honda autói kapcsán merültek fel minőségi kifogások: a szintén japán Toyota mintegy 7,5 millió gépkocsit volt kénytelen visszarendelni, ami miatt jelentősen csorbult az autógyártó hírneve. A General Motors közel 1,3 mililó, míg a Nissan több mint félmillió autót rendelt vissza idő előtti szervizre a közelmúltban.

A visszahívási hullám hazánkat sem kerülte el: több mint hatezer Swiftet hívott vissza Magyarországon a Suzuki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik