Gazdaság

Újabb “szerviz akció” a Toyotánál

A Toyota újabb egymillió autót hív vissza világszerte egy nem megfelelően tömör olajvezeték javítására - túlnyomó többségüket az Egyesült Államokban és Japánban.

A Toyota közleménye szerint fennáll annak a lehetősége, hogy a motorolaj kéntartalma reakcióba lép a motorolajat vezető gumicső anyagával és ezáltal olajszivárgást okoz. A szervizekben a motorolajat vezető gumicsövet cserélik ki.

Az akció már tavaly ősz óta tart, de nem jelentették be, mivel technikailag nem “visszahívásról” volt szó, hanem “szerviz akcióról”. A Toyota azért minősítette “szerviz akciónak” a hibás alkatrész lecserélését, mivel az nem jelentett veszélyt a jármű biztonságos üzemeltetésére. A csöveket a járművek esedékes javításai alkalmából cserélték le.

A késedelmes közlés szakértők szerint tovább ronthatja a Toyotával szemben megrendült vásárlói bizalmat.

A visszahívás 933.800 V6-os motorral rendelkező járművet érint az Egyesült Államokban a Camry, Avalon RAV4, Lexus ES, Lexus RS szériákból a 2005-ös modellévtől kezdve a legújabbig, valamint 47 ezer járművet Japánban a Harrier, Estima, Blade, Mark X és Vanguard szériákból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik