Gazdaság

Jön a bankszámladíj-kalkulátor

Hamarosan elkészíti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azt a kalkulátort, amellyel összehasonlíthatóvá válnak az egyes bankok számlacsomagjai – tudta meg az FN.

Néhány héten belül elkészül a banki számlacsomagokat összehasonlító kalkulátor – mondta el az FN-nek Binder István, a PSZÁF szóvivője. A program lehetővé teszi majd, hogy a maga számára ideális számlacsomagot kereső beállítgassa a fogyasztási szokásainak megfelelő paramétereket (például ATM-ből készpénzfelvételek, utalások száma), majd megismerje, a bankok által kínál számlacsomagok közül melyek számára a legkedvezőbbek.

A fejlesztés időszerű, hiszen július utolsó napján számos bank emeli díjait, minthogy ezt még július utolsó napján még megtehetik indoklás nélkül.

A banki számlacsomagok jelenleg nehezen vethetők össze, hiszen sok a díjcsomag, nehezen áttekinthetők a díjcsomagok, ráadásul minden ügyfél más módon szolgálja a számláját, így más csomag előnyös neki – mondta az FN-nek Tatár Attila, a bankweb.hu szerkesztője. Az áttekinthetetlenség, a fogyasztó információhiánya természetesen csökkenti a verseny intenzitását. Ezen a gondon segít majd a PSZÁF kalkulátora. A szervezet tervez egyébként egy hasonló kalkulátort a hitelekkel kapcsolatban is.

A bankszámlák kondícióit összegyűjtő táblázatot jelenleg is találhatunk a PSZÁF honlapján, Binder István ígérete szerint két héten belül átvezetik a július 31-i változásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik